sunnuntai 6. tammikuuta 2008

Sauvakävelyllä solakaksi

Nyt olen lukenut Fitness-lehtiä ja löysin parikin mielenkiintoista artikkelia sauvakävelyn tehokkuudesta. Eipä siis naureskella sauvoille ja jätetä lajia ainoastaan kukkahattutädeille. Tässä hieman faktaa, paljonko 80 kiloinen henkilö kuluttaa kaloreita tunnissa kävellen:

Leppoisa kävely 4km/ h --> 250
Reipas kävely 6km/ h --> 325
Sauvakävely 5 km/h --> 400
Leppoisa hölkkä 8 km/ h --> 550

Sauvat kannattaa siis todellakin hankkia tehostamaan kävelyä. Lisähaastetta sauvakävelyyn voi hakea maastosta. Ja maastossa käveleminenhän on minusta aivan ihanaa! Voi joko nauttia rauhassa luonnonrauhasta tai sitten voi kuunnella hyvää musiikkia. Tänään ehdin jo tekemään suunnittelemani 6 km:n lenkin heti aamutuimaan ja nyt aion hyvällä omalla tunnolla löhöillä loppupäivän sohvalla. Neljän asteen pakkasesta ja pienestä jäästä johtuen sauvat lipsuivat lenkillä pahasti. Minun täytyy nyt etsiä kaappien kätköistä toiset, pitävämmät päät sauvoihini.

Olo on tänään hippusen kankea ja vetämätön. Jouduin eilen osallistumaan laivaristeilylle harrastustoiminnan puitteissa. Laivaristeilyt eivät yleensäkään ole suosikkipaikkojani, varsinkaan ekologiselta näkökulmalta ajateltuna. Nyt ne eivät houkuta myöskään mässäilyn takia. Ei liikuntaa ja epäsäännölliset ruoka-ajat tekevät tehtävänsä, keho menee nopeasti tukkoon. Osasin kyllä aika hyvin pitää kiinni annoskoosta. Suuhuni kuitenkin sujahti herkkuja jälkiruokapöydästä ja joinpa ihan 4 breezeriä päivän aikana. Jälkiruokapöydän herkut olin tosin jo etukäteen miettinyt ja aika hyvin tässä suunnitelmassa pysyin. Vaikka kovin mieli teki hakea santsikierros. En siis suinkaan ruoski itseäni tämän herkuttelupäivän johdosta, sillä keho kaipaa kerran viikossa vapaapäivän. Tosin silloinkin kannattaa maalaisjärki pitää mukana ja kohtuus kaikessa.

Huomenna maanantaina meillä on ensimmäinen seurantapäivä. Tuolloin nousemme puntarille ja katsomme, millaisia tuloksia olemme ensimmäisen viikon aikana saaneet aikaiseksi.

Ei kommentteja: