keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Mikropuurolla ilmastonmuutosta vastaan

Tänään meillä oli syytä riemuun perheen keskuudessa erään tapahtuman vuoksi. Sen sijaan, että olisin ostanut lähikiskalta herkkuja kotiin, ostinkin Fitness-lehden.

Lehdestä bongasin yllättävän uutisen: valmistamalla puuron mikrossa lieden sijaan vaikutus ilmastonmuutokseen pienenee 70 prosenttia! Oletan, että vertailussa on käytetty vain yhden annoksen keittämistä. Eli suureman satsin keittämiseen tämä ei siinä tapauksessa enää pätisi. Olettaisin myös, että kotimainen tuote on luontoystävällisempi kuin ulkomailta rahdattu. Mielenkiintoisia nämä vertailut kylläkin.

Samassa kappaleessa muistutetaan uudistuneesta kierrätysjärjestelmästä. Nyt kannattaa palauttaa urheilu- ja vesijuomapullot kauppaan, sillä niistä saa pantin. On ihan hyvä, että urheilujuomapullot saadaan kierrätyksen piiriin. Muilta osin en ole ollut kovin ilahtunut kierrätysjärjestelmän uusiutumisesta energiantuhlauksen näkökulmasta.

Maistoin muuten uutta kevytlakua, joka on maustettu yrteillä. Mieheni piti siitä kovasti -minä en. Jälkimaku oli kuin olisi vetänyt pepsodenttia :)

tiistai 12. helmikuuta 2008

Juosten kohti kesää

Jepjep, muistan hyvin, kuinka uhosin tammikun alussa vihaavani juoksemista. Nyt kun olen säännöllisesti sauvonut itseäni lähiympäristössä, niin kummasti juoksujalkaa on alkanut vipattaa. Olenkin päätynyt asettamaan uuden tavoitteeseen itselleni: Painon pudotus 75-78 kiloon ja sitten lähdetään kokoilemaan juoksemista. Oishan se ihan huippua käydä kesällä juoksemassa pari kertaa viikossa vitonen sauvojen kanssa köpöttelyn sijaan.

Puhuimme asiasta Ansan kanssa ja innostuimme asiasta todella paljon. Päätimme asettaa itsellemme tavoitteeksi Naisten kuntovitosen tai jonkun muun vastaavan kesätapahtuman, johon voisimme yhdessä osallistua. Ansa pystyy käsitykseni mukaan jo nyt spurttaamaan vitosen, mutta mun tavoite olisi juosta edes osa siitä. Näin molemmilla olisi sopiva kannustin jatkaa urheilua kuin pelkkä vaa'an tuijottelu kerran viikossa. Tarkoitushan tässä on kutienkin saada lihaksisto kuntoon, mikä sitten polttaa tehokkaammin rasvaa levossa olessaankin sekä muutenkin kiinteyttää kropppaa.

KuntoPlus-lehden sivuilta löysin
juoksuohjelman juoksuharrastuksen aloittamiseen. Tätä olisi tarkoitus sitten maaliskuun lopulla, huhtikuun alussa tahkota. Samoilta sivuilta löytyy myös muita juoksuohjelmia hieman vaativammalla tasolla jo oleville.

Jos sinulla on vinkkejä kivoista kesän juoksu- ja lenkkitapahtumista, niin vinkkaa niistä meillekin!

maanantai 11. helmikuuta 2008

Ansa on ajatellut

Rauhalla paino putoaa uskomattoman hyvää vauhtia, mutta mulla ei liikahdakkaan. Sain tällä viikolla herkuttelut kuriin. Tai sunnuntaina syötiin kohtuuttomasti jätskiä ja maissilastuja, mutta oli miehen synttärit. Muuten kyllä hallitsin sunnuntaina syömiseni hyvin.

Olen jatkanut ajattelutyötä laihduttamiseni onnistumiseksi. Saisi tuo ajattelu kuluttaa enemmän kaloreita... Mutta tajusin, ettei mulle sovi tuollainen säännöllinen ja tasainen ruokarytmi. Haluan syödä kerralla kunnollisen annoksen. Jugurtti välipalaksi tuntuu ihan turhalta. Ja kun aloita syömään, niin syön sitten paljon muutakin kuin jugurtin. Ja syödä voin reilusti, vaikkei nälkä olisikaan. Nyt olen muutaman päivän noudattanut tavallista syön isohkoja annoksia, kun on nälkä (paitsi lounas töissä aina säännöllisesti), meininkiäni ja olo on ollut parempi.

Liikunnan suhteen olen hieman kunnostautunut: viikossa kävelylenkki ja kaksi lihaskuntatreeniä. Liikuntaa pitäisi kyllä tulla päivittäin, mutta musta ei näillä säillä täällä metsän keskellä ole siihen. Kun on pilkkopimeää, tappavan liukasta ja vettä sataa, en yksinkertaisesti pysty menemään ulos. Töissä olen kuitenkin aina osan päivästä ulkona. Tähän mun täytyisi panostaa. Jatkan katumusharjoituksiani.

Rauha 84.2kg

Jes, putosihan se sittenkin! Ja vielä näin paljon, ohhoh. Muutosta viime viikkoon on -1.1kg. Tästä on hyvä jatkaa!

Ehdin jo eilen kirjoitella viikon kuulumisia. Viikkoon kuuluu liikuntaa mm perinteinen 5 km:n sauvakävelylenkki, vesijuoksua, jumppaa sekä lyhyempiä iltalenkkejä naapurustossa.

Liikunta on salavaivihkaa tullut osaksi elämäntapaani, toivottavasti se pysyykin sellaisena. Oikeastaan liikkumista kohtaan on syntynyt aikamoinen himo. Kunnianhimo ja tavoitteet senkun kasvavat. Palaan tähän aiheeseen viikolla. Meillä on nimittäin Ansan kanssa suunnitelmia kesää ajatellen. Tai ehkä Ansa ehtii niistä kertomaan ennen minua.

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Köhää ja vesijuoksua

Tänään kävin äitini kanssa uimassa. Kotikaupunkini uimahalli on todella huonossa kunnnossa, kolkko, punkkerimainen ja mielestäni epäviihtyisä. Toivon, että kaupungilta löytyisi pian tarvittavat varat uimahallimme modernisoimiseksi 2000-luvulle.

Tämänpäiväinen uintireissu teki kuitenkin poikkeuksen, sillä innostuin todella paljon vesijuoksusta. Se oli uutta, viristävää ja hauskaa! Lupasin äidilleni, että lähden häneen kanssa jatkossakin vesijuoksemaan.

Muutoin kuuluu hieman heikkoa, sillä perheeemme on köhä-kuumeessa. Myös minua on alkanut yskittämään ja nyt alkaa keuhkoissa tuntua ikävältä. En mitenkään jaksaisi nyt tulla kipeäksi! Juuri olin joulukuussa useamman viikon yskässä, se saa mielestäni riittää. Nyt suuntaan apteekkiin ostamaan kunnon C-vitamiinikuurit.