torstai 31. tammikuuta 2008

Lumilautailua ja tukanlähtöä

Koska on tammikuun ja samalla elämäntaparemonttini ensimmäisen kuukauden vika päivä, niin kävin aamulla puntarilla. Aivan mahtavaa, kuukaudessa on lähtenyt viisi kiloa! Vaikka alunperin ajattelin, että palkitsen itseni 10 kilosta uudella tukalla, niin tänään leikkautin hiukseni. Lyhyempi ja kevyempi look kannustanee eteenpäin. Vielä on sopiva sävytys mietinnässä. Jännä, miten pienillä asioilla saa energiat virtaamaan ja hyvän mielen.

Koska meitä vihdoin hemmoteltiin lumella, niin tänään suuntasimme lapseni kanssa pulkkamäkeen. Mukana meillä oli pulkan lisäksi minisukset ja upouusi lumilauta. Minisukset ja lumilauta tosin oli unohtunut yöksi lumisateeseen, mikä aiheutti sen, että molempien pohjat olivat täynnä jääkikkareita. Laskettelu ei niillä kovinkaan hyvin onnistunut. Sen sijaan pulkalla oli lysti lasketella.

Samalla huomasin jälleen, miten tärkeää on oikeanlainen pukeutuminen, jotta liikkuminen ja ulkona puuhastelu olisi mukavaa. Olin pukenut liikaa vaatetta päälle ja minulle tuli alta aikayksikön kuuma. Tukalaa oloa lisäsi yleensä mukava pipo, joka nyt kuitenkin tipahti koko ajan silmille. Kädessä minulla oli vain ohuet puuvillasormikkaat, jotka tulivat kylmiksi ja lumisiksi nopeasti. Olisin tarvinnut ohuet, kosteutta ja tuulta kestävät ulkovaatteet, joiden alle olisin voinut pukea lämpimeän vaatekerroksen. Kunnon pipon ja luntakestävät paksut hanskat.

Kunnolliset, toimivat ulkovaatteet ovat kuitenkin törkeän kalliita eikä niitä ole suunniteltu minun rehevälle vartalolleni. Tämän vuoksi en ole myöskään tullut hankkineeksi sopivia ulkovarusteita. Vaikka kyllä ehdottomasti pitäisi. Kun omaa sopivat ulkoiluvaatteet, tulee uloskin lähdettyä helpommin.

tiistai 29. tammikuuta 2008

Ansan viikko hunningolla

Rupesi alkuviikosta jurppimaan pahasti se, ettei paino tipu. No, korjasin asian syömällä pullaa, karkkia, kaakaota, jätskiä ja nautiskelemalla muutaman lasillisen viiniä hyvässä seurassa. Ja yllätys yllätys paino ei ole edelleenkään pudonnut. Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja päätin todella alottaa ruokapäiväkirjan pitämisen. Huomasin heti, että söin illalla liikaa. Koko illan oli kamala nälkä. Kun katso ruokapäiväkirjaani niin huomaa, mistä se johtuu. Töissä ollessani en syö riittävästi proteiinia. Mulla on osittain omat eväät ja osittain syön työpaikalla. Pitäisi varmaan siirtyä kokonaan omiin eväisiin ja ottaa välipalaksi leipää, jonka päällä on jotain proteiinipitoista. Tai soijajugurttia, femisoijaa ja marjoja. Mitä muita proteiinipitoisia ja nälkää pitäviä välipaloja on?

Mutta on ollut lohdullista katsoa Teemalta tulevaa saksalaista realitylaihdutussarjaa Läskinvartijat. Ja vartioimista se todella on. Tyytyväisenä huomasin, että vuoden televisiolaihduttamisen jälkeen osalla osaanottajista oli paino noussut lähtötilanteesta. En ole siis ainoa... Tosin ei tässä ole vielä vuotta kulunut. Ja jos laihduttaisin telkkarissa niin mun olisi pakko onnistua. Muuten hävettäisi liikaa.

Mieletön jumppa

Olen ahkerasti käynyt tiistaisin bodypilateksessa. Nyt opemme on pari viikoa lomilla ja hänen sijaisensa vetää ryhmälle rauhallista peppu-vatsajumppaa. Olin hieman epäileväinen etukäteen, mutta suotta. Tunti olikin aivan mieletön!

Olen käynyt vuosien saatossa monilla jumppatunneilla, mutta nyt teimme lukemattomia minulle aivan uusia venytys ja jumppaliikkeitä. Olimme koko pieni ryhmämme aivan haltioissaan tästä jumpasta. Vaikka tempo oli rauhallinen, olivat liikkeet todella tahokkaita. Wau! Minäkin olin ihan fiiliksillä, vaikka en jumpasta yleensä tykkääkään. Toisaalta oli karseaa huomata, miten rapakunnossa sitä on. Enkä tosiaan mahaläskieni vuoksi pääse taipumaan jokaiseen asentoon. Ja jos pääsenkin, niin keuhkoille ei jää tilaa hengittää. Harmillista ja säälittävää. Vaan nyt hommaan tulee muutos!

Onneksi meillä on vielä ensi viikolla sama sijainen -vaihtelu piristää- ja sitten palaamme jälleen tuttuun bodypilatekseen.

maanantai 28. tammikuuta 2008

Rauha 85.5 kg

Tällä viikolla olen tyytyväinen tuloksiin. Painoa pudonnut viime viikosta -1.4 kg. Viime viikolla tosin painossa oli hieman nousua, lähinnä turvotusta, pämppäilyn vuoksi. Täytyy tosin tunnustaa, että viikonloppu sujui jälleen pämppäilyn merkeissä.

Onneksi tipaton tammikuu alkaa olla loppusuoralla, eihän tällaista menoa jaksaisi kukaan. Olen nauttinut virvokkeita kuluneen kuukauden aikana enemmän kuin koko viime vuoden aikana yhteensä. Huolestuttavaa.

Viikonlopun mässäily on pysynyt aika kivasti nyt kurissa. Tosin lauantaina söin mieheni tekemää aivan taivaallisen hyvää, ja rasvaista, kasvissoijalasagnea. En ole varmaan koskaan syönyt niin hyvää lasagnea! Herkuttelin myös jätskillä pitkästä aikaa. Mitenköhän käy, kun kesä saapuu. Täytynee etsiä painonhallintaan sopivat jätskit.

Järkyttävintä, mitä viikon aikana söin, oli ABC-huoltoaseman kasvispasta-annos. Sisälsi vaaleaa penne-pastaa, kahden väristä porkkanaa, pari parsakaalia ja muutaman parmesanlastun. Mauton ja ravintosisällöllisesti erittäin mitäänsanomaton annos. Lisäksi annos oli törkeän kallis. Parasta annoksessa oli salaattipöydän tumma ruisleipä.

Nyt kömmin keittiöön tekemään itselleni paahdetun ruisleivän savutofulla, nam. Tässä vielä linkki kotimaisen Soyan sivuille, joka valmistaa maan parhaat tofut!