torstai 31. tammikuuta 2008

Lumilautailua ja tukanlähtöä

Koska on tammikuun ja samalla elämäntaparemonttini ensimmäisen kuukauden vika päivä, niin kävin aamulla puntarilla. Aivan mahtavaa, kuukaudessa on lähtenyt viisi kiloa! Vaikka alunperin ajattelin, että palkitsen itseni 10 kilosta uudella tukalla, niin tänään leikkautin hiukseni. Lyhyempi ja kevyempi look kannustanee eteenpäin. Vielä on sopiva sävytys mietinnässä. Jännä, miten pienillä asioilla saa energiat virtaamaan ja hyvän mielen.

Koska meitä vihdoin hemmoteltiin lumella, niin tänään suuntasimme lapseni kanssa pulkkamäkeen. Mukana meillä oli pulkan lisäksi minisukset ja upouusi lumilauta. Minisukset ja lumilauta tosin oli unohtunut yöksi lumisateeseen, mikä aiheutti sen, että molempien pohjat olivat täynnä jääkikkareita. Laskettelu ei niillä kovinkaan hyvin onnistunut. Sen sijaan pulkalla oli lysti lasketella.

Samalla huomasin jälleen, miten tärkeää on oikeanlainen pukeutuminen, jotta liikkuminen ja ulkona puuhastelu olisi mukavaa. Olin pukenut liikaa vaatetta päälle ja minulle tuli alta aikayksikön kuuma. Tukalaa oloa lisäsi yleensä mukava pipo, joka nyt kuitenkin tipahti koko ajan silmille. Kädessä minulla oli vain ohuet puuvillasormikkaat, jotka tulivat kylmiksi ja lumisiksi nopeasti. Olisin tarvinnut ohuet, kosteutta ja tuulta kestävät ulkovaatteet, joiden alle olisin voinut pukea lämpimeän vaatekerroksen. Kunnon pipon ja luntakestävät paksut hanskat.

Kunnolliset, toimivat ulkovaatteet ovat kuitenkin törkeän kalliita eikä niitä ole suunniteltu minun rehevälle vartalolleni. Tämän vuoksi en ole myöskään tullut hankkineeksi sopivia ulkovarusteita. Vaikka kyllä ehdottomasti pitäisi. Kun omaa sopivat ulkoiluvaatteet, tulee uloskin lähdettyä helpommin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä aivan totta että kunnolliset ulkovaatteet ovat aivan must! Mä oon ostanut laadukkaita ulkoiluvaatteita alesta. Nytkin joulun jälkeen ostin hienot vihreät toppahousut, jotka pitävät vettä ja tuulta 27 eurolla. Säkin voit varmasti ostaa piakkoin, kun paino tippuu tuollaista vauhtia!