perjantai 25. tammikuuta 2008

Omega kolmosta ja kalsiumia nassuun

Kun vuodenvaihteessa päätin ryhtyä muuttamaan elämäntapojani ja pudottaa painoa, niin luin tietenkin runsaasti laihduttamisesta ja painonhallinnasta. Luin myös omega kolme rasvahapoista, jotka liikuntasuorituksen aikana polttavat tehokkaasti sokeria ja rasvaa. Olin tuolloin jopa niin epätoivoinen läskieni suhteen, että hetken pohdin mahdollisuutta alkaa syömään kalaöljykapseleita.

Vaan onneksi ihana kasvissyöjä mieheni tuli apuun. Aamulla, ennen kuin olin herännyt, hän oli jo käynyt apteekissa ostamassa Linolive- pellava- ja oliiviöljykapseleita. Siinä ei siis ole kalaa eikä kapseleissa liivatetta. Ihan huippua! En halua mitenkään erityisesti mainostaa suurta lääkefirmaa, mutta täältä löytyy käyttämieni linoliven kotisivut.

Olen aina ollut äärettömän huono syömään lisäravinteita ja pillereitä. Nyt olen kuitenkin innostunut linolive-kapseleiden lisäksi nauttimaan säännöllisesti kalsiumia ja D-vitamiinia. Koska olo on ollut todella väsynyt ja vetämätön, lähinnä kai johtuen tästä vuodenajasta, niin ostimme tänään myös monivitamiinia koko perheelle.

tiistai 22. tammikuuta 2008

Rauhan salaatti

Huh, tänään aamupaino vaatteilla oli vähemmän kuin eilen pikkareilla. Ehkä jotain toivoa on.. Viikonlopun mässäily aiheutti ilmeisesti mojovat turvotukset, samoin kuin tänään alkaneet naisten onnenpäivät. Turvotuksen kyllä huomaa kropassa. Olo on ankea ja kankea. Raahauduin kuitenkin urheasti bodypilatekseen. Sielläkin tosin huomasi, että keho ei nyt oikein ole messissä.

Ruokarytmistä olen saanut jälleen kiinni. Tänään tein herkullista, ruokaisaa salaattia, jota otan huomenna mukaani työmatkalle. Ennen näillä matkoilla on tullut ahmittua suklaapatukoita ja virvoitusjuomia. Nyt pakkaan mukaani tofuruisleivät ja ihanan ruokaisan salaatin. Tässä teille salaatin ohje vielä.

Simpukkamakaroonisalaatti

Värikästä simpukkamakaroonia (keitin 3 dl)
Kikherneitä (tölkistä)
Aurinkokuivattua tomaattia (muutama ruokalusikallinen)
Tuoretomaattia pilkottuna
(Raejuustoa)

Helppoa, yksinkertaista ja maukasta. Ja proteiinipitoista. Kikherneet voi korvata vihreillä linsseilläkin. Lisämausteita ei tarvita, sillä aurinkokuivattu tomaatti öljyineen maustaa salaatin. Tosin valkosipuli, tuore persilja tai basilika kyllä tekisi salaatista herkkua. Ja sopiihan tuohon lisätä raikasta, rapsahtelevaa jäävuorisalaatti tai herneenversoja, nam.

maanantai 21. tammikuuta 2008

Ei sentään lisäpainoa

... mutta ei kyllä ole tippunutkaan mitään. Viime viikolla olen hieman lepsuillut ruokavalion suhteen. Viikonloppuna söin 10 karkkia, 1 askin Läckerol cupa-karkkeja ja yhden pullan. Leipää on myös tullut syötyä liikaa. Makean himosta olen päässyt eroon, mutta huomaan että vitutukseen tarvitsen edelleenkin ruokaa. Mieluiten makeaa tai leipää. Ja viime viikolla on vituttanut rankasti, pahoittelen suoraa kielenkäyttöäni.

No nyt maailma näyttää paremmalta: mies unohti älyttömyydet, lunta sataa parhaillaan ja kotikin on siisti.

Kuulin tänään töissä, että kuntosali kylällämme on vihdoinkin avautunut. Menin kokeilemaan, ihan kiva. Ei kovin iso, mutta kivoja ryhmätunteja mm. kuntonyrkkeilyä ja astanga joogaa. Toisaalta rasittavaa jumputuskuntosalimusiikkia. Mutta hinnoittelu on törkeä. Ainoa mahdollisuus on 12 kk jäsenyys 49 euroa kuussa. Samanketjun toisessa paikassa on myös kertamaksu 12 e ja 12 kerran kortti 99 e. Ainoa järkevä vaihtoehto olisi tuo kuukausimaksu, mutta... Mä en todellakaan halua käydä kuntosalilla pimeässä kellarissa ympäri vuoden. Kesäisi paljon mielummin pyöräilen työmatkat, melon ja teen puutarhahommia yms. Ei musta tainnutkaan tulla niiden asiakasta. Pitää varmaan kaivaa kotijumppa välineet esille.

Viime viikolla lupasin aloittaa ruokapäiväkirjan pitämisen, ellei paino ole pudonnut.

Rauhan lankeemus: 86,9 kg

Näin siinä kävi, että puntari näytti tänään +200 grammaa eli 86,9kg. Eipä tässä muuta kuin niskasta itseään kiinni ja takaisin säännölliseen ruokarytmiin. Viikonlopun pämppäilyt ovat pahasta, julistetaan ne siis pannaan.

Eilinen äkillinen järkyttävä jalkakipu on onneksi ohi. Hyvä näin, sillä tänään on luvassa runsaasti kävelyä hyötyliikunnan merkeissä.

sunnuntai 20. tammikuuta 2008

Pämppäystä

Aika järkyttävää. Olin kaverin 3-kymppisillä ja pakkohan sitä oli hieman pämppäillä. Nepalilainen ruoka oli hyvää ja olutkin maistui. Hieman kauhulla odotan huomista puntarointia. No, sitä saa mitä tilaa..

Kai sitä on nyt ryhdistäydyttävä, vedettävä sadevaatteet niskaan ja lähdettävä lenkille. Ei tässä nyt muu auta.