lauantai 1. tammikuuta 2011

Reippaampaa Uutta Vuotta 2011!

Meillä Uusi Vuosi 2011 vaihtui kotoisissa merkeissä. Tänään on heti aamusta luvassa hyötyliikuntaa: lunta on jälleen satanut, joten pihan kolaus on edessä. Aion myös vihdoin, vapaapäivän kunniaksi, kiivetä saunan katolle tiputtamaan lumet alas.

Viikolla tein kauppareissun lumisen pellon poikki. Voi että tuli paikat kipeäksi siitä tarpomisesta. Vaan tehokkaalta liikunnalta tuo tuntui. Joutui tasapainoilemaan muhkuraisella hangella ja siihen painautuneella polulla.

- Rauha

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Ansan uusi vuosi, uudet lupaukset

Minäkin aloitan projektin uudestaan nöyrin mielin. Viime kertainen projekti loppui kun tulin raskaaksi. Raskausaikana kiloja kertyi kohtuuttomasti. Synnytyslaitokselta lähtiessä painoin 18 kiloa enemmän, kuin raskaaksi tullessani. Suurin osa painosta tippui imetyksen myötä, mutta viimeiset 4-5 kiloa ovat todella sitkeässä. Tarkkaa määrää en tällä hetkellä tiedä. Punnitsen itseni vasta ensi lauantaina, jolloin olen luvannut aloittaa projektin.

Tai aloittaa ja aloittaa. Imetän vielä enkä saa sen takia laihduttaa. Imettäminen jatkuu luultavasti vielä kolmisen kuukautta. Sinä aikana en laihduta vaan opettelen järkeviä ruokailutottumuksia. Luin jonkun äidin laihtuneen 15 kiloa syömällä samaa ruokaa lasten kanssa. Jotain sellaista minäkin yritän. (Tosin iltapuuron vaihdan johonkin muuhun, kahta puuro annosta en halua päivässä syödä.)

Näin aluksi keskityn siis:
- syömään lautasmallin mukaan
- olemaan ottamatta toista annosta
- tammikuun olen herkkulakossa

Tämä voi tehdä tiukkaa, sillä minusta on kehkeytynyt varsinainen suklaa- ja sokeriholisti.

Tavoitteenani ei siis ole nyt aluksi laihduttaa vaan järkevöittää syömistäni. Jos paino tällätavalla tippuu, vaikka kilon kuukaudessa, olen tyytyväinen.
Sitten kun lopetan imettämisen on aika aloittaa varsinainen laihduttaminen. Tavoite olisi edelleen tuo 65 kiloa. Se on tällä hetkellä n. 8-9 kilon päässä. Siinä painossa olen toivottavasti elo-syyskuussa. Peukut pystyyn!

Möhömaha ha haa

Tikulla silmään sitä, joka menneitä muistelee! Sen verran todettakoon näin alkuun, että vuonna 2008 tein sen. Pudotin painoani 10 kiloa ja olo oli loistava. Seuraavana syksynä sairastuin ensin pitkäkestoiseen ja voimat vieneeseen yskään, mitä seurasi kylmä ja synkkä talvi. Ja näin olen jälleen möhömaha ha ha haa..

Nyt aion tehdä sen jälleen! Ensimmäinen etappi on maaliskuun loppu ja painon oletan tuolloin olevan 85 kiloa. Tiukkaa itsekuria, säännöllistä ruokailua ja liikuntaa monta kertaa viikossa. Siinä salainen reseptini.

Tyytyväisenä voin todeta jo aloittaneeni kuurini. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni heti joulun jälkeen. Siinä missä työkaverini mussuttavat kahvitauolla vielä viimeisiä joulusuklaita, niin minä juon tyytyväisenä teekuppostani. Uuden ulkoilupiponkin olen jo hankkinut. Olen myös käynyt jo katsomassa valmiiksi jumppatunnit, joille aion osallistua liikuntaseteleillä, jotka pomoltani joululahjaksi sain. Erityisen mukava joululahja!

- Rauha

We are back!

Hahaa, tunnarit löytyi! Rauha ja Ansa ovat palanneet :)