lauantai 24. tammikuuta 2009

Ruokailu- ja liikuntakirja kehiin

Ihan hallitulta tämä mun projekti ei nyt tunnu. Tarkkailen toki syömisiäni ja liikun säännöllisesti (lähinnä sauvakävelyä).

Nyt ajattelin ottaa homman haltuun pariksi kuukaudeksi kuten viime keväänä. Alan taas pitää ruoka- ja liikuntakirjaa, kuten tein viime keväänäkin. Haluan ehdottomasti päästä tavoitteeseeni. Suurimmaksi osaksi homma sujuu, kunnes tulee retkahduksia. Kuten viime keskiviikkona ja tänään illalla kun meillä oli vieraita. Söin hyvällä omallatunnolla jättisuuren palan riisi-tofupiirakkaa, joka oli tehty ehtitaikinaan, jäiks!!

Huomiseksi suunnitteilla kävelyä, uintia ja shoppailua apteekissa. Linolive-öljykapselit loppuivat, tarvitsen myös vitamiiniporetabletteja.

PS. Että onnistuisko se 75 kilon tavoite maaliskuun loppuun mennessä? Tavoite olisi karkeasti se viitisen kiloa siis.

torstai 22. tammikuuta 2009

Mässäilyksi meni!

Eilen jouduin lähtemään junalla kokoustamaan toiseen kaupunkiin ja mässäilyksihän se meni. Aamulla en ehtinyt syömään aamupalaa, joten ostin juustoreissarin junaan. Kokouksessa tarjolla oli juustosämpylää ja suklaata, johon tietenkin kokouksen loppuosassa sorruin.

Kun oli paluumatkan aika, olin jo niin naatti, että sorruin pehmikseen. Kotimatkalla junassa nälkääni ostin toisen ruisreissarin. Leipää tuli siis puputettua oikein kunnolla. Nämä säännölliset junamatkat ovat todellisia kompastuskiviä minulle.

Onneksi mies teki illalla kotona pastaa soijarouhekastikkeen kanssa. Mutta kun mässäilylinjalle oli lähtenyt, niin tokihan illan päätteeksi vedin puolikkaan pötkön tobleronea.

Tunnustan siis heti syntini ja eiköhän sovita, että se oli sitten se viikon karkkipäivä. Huoh. Miksi iheessä ihmisen pitää olla niin perso makealle?

maanantai 19. tammikuuta 2009

Rauha 82,1 kiloa

Jesjes, putoaa, putoaa!! :)

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Kotipilatesta kehiin!

Olen useasti haikaillut bodypilateksen perään, jota harrastin viime keväänä kerran viikossa. Nopealla aikataululla kehoni vetreytyi, kankeus kaikkosi. Olo oli hyvä ja kevyt. Kun siirryin takaisin työelämään, jossa viikkorytmi on todella haastava, jäi bodypilates.

Nyt vihdoin älysin etsiä pilatesta youtubesta. Riemukseni löysin lupaavan 10 minuutin harjoituspätkän, jossa ohjaaja vetää tutunoloisia liikkeitä. Aion heti tänään kokeilla kotipilatesta. Tänään alkoivat kuukautiset ja olo on ankea ja kankea. En millään tahdo herätä tähän päivään, vaikka nukuin poikkeuksellisesti klo 11.00. asti aamulla. Ehkä olen saanut jo liikaakin unta? No, lepäilen vielä hetken, ennen kuin perhe saapuu kotiin mummolan reissulta ja sitten virittäydyn pilates-tunnelmaan. Myöhemmin illalla aion käydä pitkällä ja ihanalla happihyppelyllä.

Linkki pilates-ohjelmaan.

Ansalle vinkiksi: Luin kiloklubin artikkeleita. Löysin Raija Laukkasen, liikuntatieteen tohtorin, kirjoituksen:

Esimerkiksi 5 kg:n pudotustavoite 15 viikossa tarkoittaa yhden kilon painon vähenemistä kolmessa viikossa tai 21 päivän jaksossa. Edellä esitetyn rasvakiloenergian perusteella 7000 kilokaloria jaettuna 21 päivällä merkitsee 330 kilokaloria päivässä. Jos suhteeksi valitaan 1/3 ravinnosta ja 2/3 liikunnalla, merkitsee tämä 100 kilokalorin vähennystä päiväenergiasta ja vastaavasti 220 kilokalorin lisäystä kulutukseen. Viikossa liikuntakaloreita pitäisi kerätä siis liikkumalla 1500 ja muistaa päivittäin pieni energianipistys. Tällainen tavoite on monille varmasti realistinen toteuttaa.


Koko kirjoitus löytyy siis kiloklubin sivuilta.

Pohdin, että pitäisikö teidän Ansa hankkia kuntopyörä kotiin? Sitä on helppo polkea kotona vaikka joka ilta kymmenen minuuttia. Eräs työkaverini laihdutti viime keväänä 10 kiloa kuntopyörän avulla. Tosin oli vetänyt aika radikaalia ruokalinjaakin. Toisaalta kilojen karistua on pystynyt pitämään painonsa, vaikka mussuttaa nykyisin töissä päivittäin pullaa. Meillähän on soutulaite, jolla soutelen märkinä ja liukkaina talvipäivinä. Minäkin olen harkinnut kuntopyörääkin, juuri näille talven paskamaisimmille keleille. En tosin tiedä, minne sen saisin piskuisessa kodissamme mahtumaan..