sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Ansa kehissä taas

Tuon otsikon voisi käsittää kirjaimellisesti kehässä olemiseksi, mutta ei en ole elvyttänyt vanhaa nyrkkeilyharrastustani. Katselin kyllä, että paikallisella nyrkkeilyseuralla olisi potku-kuntonyrkkeilytreenejä torstaisin, mutta mulla on silloin pilates.

En ole kirjoittanut pitkään aikaan. Oikeastaan ei ole ollut syytä kirjoittaa. Paino on pysynyt samana, vaikka elämäntavat ovat olleet hunningolla. Päätin kuitenkin pari viikkoa sitten ottaa itseäni uudestaan niskasta kiinni. En aio hyväksyä sitä, että paino jää taas junnaamaan tähän 69 kiloon.

Ensimmäisellä viikolla kävelin paljon. Tällä viikolla kaivoin pyörän ja lenkkitossut esiin. Uusinpana aseenani on kiloklubi. Olen kirjannut sinne syömisiäni ja liikkumisiani muutaman päivän ja hämmästynyt.

Laihduttajalle suositellaan siellä liikuntaa 1500 kcal edestä viikossa. Se on paljon! Itse sain kerättyä laskennallisesti liikuntaa tällä viikolla 1584 kcal edestä. Mikä tarkoittaa kahtena päivänä pyöräilyä töihin (yhteensä 80 min.), kahta juoksu lenkkiä (yhteensä tunti) ja puolentoista tunnin pilatesta. Tämän suhteen mun on todella jatkettava tätä kunnostautunutta linjaa. Ihan jo muutenkin terveyteni takia. Liikuntaa siis jatkossakin ainakin 5 kertaa viikossa.

Toinen mua hämmästyttänyt asia on ruokailujen painotus. Lounaasta pitäisi saada 40 % päivän energiasta. Huh. Söin tänään itseni kylläiseksi pastalla, kasviskastikeella, soijarouhepihveillä ja kikherneillä sekä hapankaalilla. Kyytipojaksi join lasin kevyt soijamaitoa. Ja sain tästä satsista ohjelman mukaan 26 % energiasta. Jos olisin syönyt enemmän olisin saanut ähkyn. Saadakseni sen 40 % täyteen olisi pitänyt syödä vielä 2 palaa leipää ja jugurtti tms. jälkkäriksi.

Kiloklubin ruokaohjelma herjaa mulle joka päivä herkkujen syönnistä. Mutta kun tuntuu, etten voi elää ilman niitä. Herkuista pitäisi saada enintään 10 % päivän energiasta. Mä oon saanut joka päivä hieman enemmän. Mutta onko sen niin väliä, jos kalorimäärät pysyvät kohtuullisina?

Kiloklubia kannattaa kokeilla, jos vain jaksaa hieman käyttää aikaa kirjaamiseen joka päivä. Se on nykyään ilmainen.