torstai 29. tammikuuta 2009

Kuntopyörä tulossa

Näin siinä kävi, että mieheni osti meille kuntopyörän huutonetistä. Maksoi about 20 euroa. Huomenna mieheni käy pyörän hakemassa kotiimme ja sitten ihmettelemme, että minne se mahtuukaan. Ehkä keskelle olohuoneen lattiaa?

Joka tapauksessa toivon pyörän olevan kelvollinen, jotta voi alkaa sillä suhaamaan. Tänäänkin on liikunta nimittäin jäänyt aika vähiin tänään. Töissä normaali 8 tunnin päivä, jonka päätteeksi istuin reilu kolme tuntia kokouksessa. Kotiin pääsin klo 22.00. tienoilla. Tosin tässä tilanteessa olen valmista kauraa sänkyyn rakkausromaanin kanssa :)

keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Uusi hame!

Tänään pyörähdin lähimarketissa ja silmiini osui söpö, lyhyt farkkuhame kokoa 44. Pakkohan sitä oli koettaa ja yllättäen se sopi hienosti ylle! Pakkohan minun oli tuo sitten ostaa. Kun ei ole pankkitilillä katetta, pääsi visaa vinguttamaan;)

Tämä hame menee mulle tämän kevään. Vanha farkkuhame onkin paljon pidempi ja alkaa olla hieman suuri vyötäröltä. Kun taas tämä uusi hame jää suureksi, niin kaapissa odottaa vanha, kovin mieluisa farkkuhame. Toki sekin mahtuu jo kiinni, mutta ei vielä istu kauniisti päälle.

Tosin ei tämäkään nyt niin "kauniisti istu", kun onhan noita vatsamakkaroita mukavasti vyötäröllä. Vaan ei pitkään, vai mitä?

maanantai 26. tammikuuta 2009

Rauha 81.9 kiloa

Suunta on sentään alaspäin, vaikka ei kovin suurella ryminällä:)

Olen taas lukenut hurjasti erilaisia laihdutus- ja painonhallintalehtiä. Minun pitäisi kyetä pystyä päivittämään tilanne. Olen 80 kiloinen näillä elämäntavoillani ja niitä on muutettava, jos mielin olla 70 kiloinen.

Välillä vaan tuntuu motivaatio olevan hukassa ja mielikuvitus loppua kesken, kun jo nyt rajoitan syömistä, yritän pysyä skarppina, hyötyliikun niin paljon kuin mahdollista ja sen lisäksi vielä ulkoilen. Karu fakta vain on, että sinne suuhun menee enemmän tavaraa kuin mitä kulutan, huoh.

Pitänee yrittää löytää kivoja uusia liikuntamuotoja. Kuten eräässä lehdessä todettiin, miksi jättää yksi tehokkaimmista keinoista pudottaa painoa eli lisätä kulutusta liikunnan avulla. Olen nyt miettinyt seuraavia liikkumismuotoja: ratsastus, hyppynaruhyppely, seinäkiipeily, vesijuoksu.. joku ihana vauhdikas musiikkitanssitunti vois olla kanssa kiva. Mun aikataulut on vaan niin haastavat, että en pysty ankkuroimaan vakituntia mihinkään.

Otan mielelläni vastaan liikuntamuotoja, mitä voisin satunnaisesti harrastaa kerran pari kuukaudessa. Muilta osin mennään kävelyllä, keväämmällä ehkä hölkällä. Eräs hölkkäilyä haittaava tekijä on se, että mun suosikkikengät hajosivat eli vesi tulee pohjasta läpi. Nyt täytyis löytää rahaa ostaa uudet ja vielä kun löytäis yhtä hyvin jalkaan istuvat kengät.

Perustin nyt muuten ruoka- ja liikuntapäiväkirjan.Tavoitteena on liikkua kolme kertaa viikossa 30-60 minuuttia muun hyötyliikunnan lisäksi.

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Nyt on hyvät fiilikset!

Kävin eilen aamulla taas vaa'alla. Melkein jätin käymättä, sillä viikko tuntui menneen aivan penkin alle. En jaksanut juurikaan liikkua torstaita lukuunottamatta. Torstaina tosin jaksoin käydä sekä luistemassa (5,2 km) että pilateksessa. Mulla on ollut koko viikon kamala nälkä ja olen sen vuoksi syönyt edellisiä viikkoja enemmän. Makea on myös himottanut. Järkevänä laihduttajana välipala-aikaan nälän iskiessä huomasin mehujätskissä olevan vähemmän kaloreita kuin karpalo-puolukka soijajugurtissa. Makean himoiselle valinta ei ollut vaikea.
Mutta kaikesta huolimatta paino on taas pudonnut. Viisari oli 69 ja 69,5 välissä, joten reilu puoli kiloa on kadonnut. Melkein kolme kiloa siis kaiken kaikkiaan noin 4 viikossa. Olen tyytyväinen. Laskeskelinkin, että jos sama tahti jatkuisi, niin ensi kuun lopulla tavoitteeni olisi melkein saavutettu. Hieman kyllä pelottaa tuo 69 kiloa. Vuosi sitten en saanut painoani siitä paljoakaan alaspäin hievahtamaan.