keskiviikko 9. tammikuuta 2008

Ruokalista

Aiemmin kirjoitin päivän ruokarytmistä. Tarkoituksena on syödä säännöllisesti, mutta vähän/ kohtuudella kerrallaan. Tässä tavoitteessa olenkin pysynyt todella mukavasti. Luontainen näläntunne tulee aina välillä, mutta järkyttävät verensokereita heiluttavat minut normaalisti raivonpartaalle saavat kohtaukset olen saanut kuriin. Samalla olen saanut hillittyä makeanhimoni.

Säännöllisen ruokarytmin lisäksi olen laatinut perheellemme viikottaiset ruokalistat. Meillä on käytössä neljän viikon lista ja Ansan puheista käsitin, että heillä on käytössään kuuden viikon ruokalista. Ansakin ehkä postailee tänne oman listansa nähtäväksi. Voidaan sitten vertailla ja vaklata niitä keskenämme.

Meidän tämän viikkoinen ruokalista on seuraava lounaiden osalta:

Maanantai: Peruna, porkkanapihvit, vihreät pitkät pavut, punajuuri ja kylmä kermaviilikastike.

Tiistai: Juureslaatikko (sisältää soijaa tai linssejä viikosta riippuen)

Keskiviikko: Hernekeitto

Torstai: Kasvislasagne (sisältää soijaa, linssejä tai papuja viikosta riippuen)

Perjantai: Linssipihvit ja perunamuusi (tai vaihtoehtoisesti falafel-pyörykät)

Tavallista kotiruokaa siis, joka maistuu lapsillemmekin. Ruokaan sisältyy aina salaatti, raaste ja näkkileipä. Tosin minun on tunnustettava, että salaattipolitiikka on jäänyt hieman retuperälle. Mutta eihän keikkea voi muuttaa kerralla. Olkoot salaatit ja raasteet ensi viikon proggis.

Viikonlopun ruuat jätän mieheni vastuulle. Hän on erinomainen kokki. Tulen kuitenkin jatkossa kiinnittämään huomiota kerta-annosten kokoon ja säännölliseen ruokarytmiin. Aiemmin olen pystynyt pysymään linjassa viikolla, mutta viikonloput ovatkin sitten venähtäneet kolmen päivän pituisiksi aikuisten karkki- ja herkkupäiviksi. Ja tämähän kyllä näkyy :)

Ei kommentteja: