maanantai 7. tammikuuta 2008

Rauha 87,6 kg

Wohoo, painoa oli tipahtanut mukavasti!

Todellisuudessa tästä vasta todellinen painonpudotus alkaa. Rehevillä ihmisillä, kuten minulla, paino heilahtelee todella paljon päivästä toiseen ja ruokailujen mukaan. Tähän pakettiin kun lisää vielä onnenpäivät, niin paino saattaa vaihdella 1-3 kiloa kevyestikin.

Painon heittely johtaa myös siihen, että painonnousua on hankala seurata ja se saattaa yllättäen hiipiä ylöspäin. Yhtenä päivänä sitä vain tajuaa painavansa 5 kiloa enemmän. Ja taas viisi kiloa enemmän.. Rehevillä ihmisillä vaatteet puristaa aina jonkin verran ja samaten jenkkakahvat tursuaa aina vyötäröllä. Painonnousua ei voi siten seurata edes vaatteiden kiristelystä, kuten hoikkassa kunnossa ollessa. Ensimmäinen etappi painonhallinnassa onkin siis saada painonnousu pysähtymään. Siinäkin on jo omat haasteensa ja vaatii mahdollisen elämäntapamuutoksen. Vuoteen 2007 olen tyytyväinen siinä suhteessa, että sain painoni ankkuroitua 90 kiloon eikä lisäkiloja enää tullut.

Aiemmin olen seurannut painoni kulkua iltapunnituksin. Nyt tulen seuraamaan painoni kehittymistä maanantai-aamuisin, jolloin käyn puntarilla aamupesun jälkeen pikkarit päällä. Seuraava todellinen koitos on viikon kuluttua maanantai-aamulla. Tavoitteena ei ole pudottaa kuin 500 g viikossa, siis suositeltu määrä.

Kuluneen viikon fiiliksistä voin vain todeta, että ne olivat todella hyvät! Ei hampaankiristelyä eikä näläntunnetta. Säännöllinen ruokarytmi piti verensokerit tasapainossa ja vei makeanhimon. Pystyin jopa pakkaamaan loput joulusuklaat kaappiin sortumatta popsimaan niitä. Kunnon pelisäännöt auttavat selvästi ainakin minulla painonpudotuksessa.

Ei kommentteja: