lauantai 17. tammikuuta 2009

Ruodussa

Kävin jo tänään puntarilla, koska niin tein viime viikollakin. Tajusin, että kun käy viikonlopun aloittajaisiksi puntarilla, niin herkutteluhimot kaikkoavat.
Tämän viikon painonpudotussaldo on vain muutama sata grammaa. Toisaalta ihan hyvin, mutta olen hieman pettynyt. Olisin toivonut painon pudonneen hieman enemmän. Mutta tiedän kyllä, miksei se ole.

Työpäivien jälkeen pilkkopimeässä vesisateessa en saa itseäni ulos liikkumaan. Tiistaina päätin vastoin järjen ääntä lähteä lenkille. Ajattelin, että kyllä se sitten siellä ulkona tuntuu kuitenkin ihan mukavalta. Puin päälle, lisäsin heijastimia, otin taskulampun ja lähdin. Liukastelin jäisen mäen alas tihkusateessa pilkkopimeässä todetakseni, etten oikeasti erota, missä tiereuna loppuu ja missä alkaa oja. En nähnyt taskulampun valokeilan ulkopuolella mitään. Käännyin takaisin ja jatkoin telkkarin katselua. Ulkoilusta ei ihan oikeasti nauti, jos ilma on kamala. Liikuin tällä viikolla lauantaina, sunnuntaina, keskiviikkona ja torstaina. Ja vain kahtena päivänä oikeasti vähän "rankemmin". Toinen oli pitkä (yli 2 tuntia) kävely ja toinen 30 min hölkkä.
Pääasiallinen laihdutusmetodini on kuitenkin oikein syöminen eli hiilihydraattien vähentäminen kohtuulliselle tasolle, kasvisten lisääminen, annoskokojen kohtuullistaminen, säännöllinen syöminen ja herkuttelun poisjättäminen. Kaikki muu toimii, mutta leipä mua himottaa. Ja leivän päälle pitää laittaa margariinia. Välillä on hetkiä, jolloin suupielistä valuu kuola, kun ajattelenkin ruisleipää margariinilla. Leivän syöntiä pitäisi vielä karsia ja ainakin opetella syömään ne ilman margariinia. Ensi viikon tavoite on syödä vain 2-3 palaa leipää päivässä. Jos voisin söisin 20 palaa... Tällä viikolla on mennyt 3-4 palaa päivässä.

Ei kommentteja: