maanantai 26. tammikuuta 2009

Rauha 81.9 kiloa

Suunta on sentään alaspäin, vaikka ei kovin suurella ryminällä:)

Olen taas lukenut hurjasti erilaisia laihdutus- ja painonhallintalehtiä. Minun pitäisi kyetä pystyä päivittämään tilanne. Olen 80 kiloinen näillä elämäntavoillani ja niitä on muutettava, jos mielin olla 70 kiloinen.

Välillä vaan tuntuu motivaatio olevan hukassa ja mielikuvitus loppua kesken, kun jo nyt rajoitan syömistä, yritän pysyä skarppina, hyötyliikun niin paljon kuin mahdollista ja sen lisäksi vielä ulkoilen. Karu fakta vain on, että sinne suuhun menee enemmän tavaraa kuin mitä kulutan, huoh.

Pitänee yrittää löytää kivoja uusia liikuntamuotoja. Kuten eräässä lehdessä todettiin, miksi jättää yksi tehokkaimmista keinoista pudottaa painoa eli lisätä kulutusta liikunnan avulla. Olen nyt miettinyt seuraavia liikkumismuotoja: ratsastus, hyppynaruhyppely, seinäkiipeily, vesijuoksu.. joku ihana vauhdikas musiikkitanssitunti vois olla kanssa kiva. Mun aikataulut on vaan niin haastavat, että en pysty ankkuroimaan vakituntia mihinkään.

Otan mielelläni vastaan liikuntamuotoja, mitä voisin satunnaisesti harrastaa kerran pari kuukaudessa. Muilta osin mennään kävelyllä, keväämmällä ehkä hölkällä. Eräs hölkkäilyä haittaava tekijä on se, että mun suosikkikengät hajosivat eli vesi tulee pohjasta läpi. Nyt täytyis löytää rahaa ostaa uudet ja vielä kun löytäis yhtä hyvin jalkaan istuvat kengät.

Perustin nyt muuten ruoka- ja liikuntapäiväkirjan.Tavoitteena on liikkua kolme kertaa viikossa 30-60 minuuttia muun hyötyliikunnan lisäksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu tuo liikkuminen on vaikeaa. Mä olen käynyt nyt luistelemassa, koska tykkään siitä. Tosin useamminkin voisi käydä. Sitten ajattelin käydä kokeilemassa seinäkiipeilyä (itseasiassa viedä myös miehen kokeilemaan sitä syntymäpäivänään). Mutta jumpat voisi olla sulle sopiva liikuntamuoto. Liikuntakeskuksissa varataan tunnit yksittäin ja joka viikko voi käydä halutessaan eri tunnilla. Spinning on kuulemma todella tehokasta. Ja tunteja on lähes koska vaan.
Mutta ikävä kyllä mä en ole aivan samaa mieltä tuon liikunnan lisäämisen kanssa. Liikkuminen on tärkeetä painon pudotuksen ja hallinnan kannalta, mutta liikkuessa tulee nälkä. Kova nälkä. Mun on ainakin parempi liikkua kohtuullisesti ja syödä vähemmän. Oon tylysti vähentänyt hiilareita. Siis leipää, pastaa, perunaa jne (nii ja tietty sokeria). Niiden sijaan syön kasviksia, maustamatonta jugurttia ja marjoja tai hedelmiä. Ja välillä yksinkertaisesti olen vähän nälkäinen, kun odottelen ruokaa. Teekupin juominen tuntuu silloin auttavan. Ikävää kun painon pudotessa joutuu vähentämään syömistään koko ajan.
Ja lopputunnustukseksi olen syönyt tänään liköörikonvehteja:p

ansa